Hur gör man när man vill slita barnen från TV en liten stund så här under jullovet. Man lockar dem med kladdkaka! Och väl ute i köket får de fixa sin egen!

För ökad självständighet ritade jag snabbt ihip ett recept. Det här med att använda snabba ritade bilder är väldigt underskattat i vårt högteknologisk samhälle. Skulle jag satt mig vid datorn och letat bilder och tänkt noga ut hur jag skulle göra layouten hade det nog inte blivit nått fika idag. Nä, iställer ritar jag snabbt efter bästa förmåga och det dög – han gjorde sin kladdkaka själv (utom det där med 1-2 minuter – det visade sig att 1:30 funkade bra, så det får jag skriva in).
Slänger också med ett recept på pannkaka i mugg som han gjort några gånger som mellis.
På sista bilden är två mjölkpaketsbaksidor på två andra muggkakor. För vissa kanske mängden bildstöd på dem duger – annars kan du snabbt rafsa ner nått i min stil. Behövs det kan man färgkoda måtten (och se till att HA färgkodade mått hemma).