Idag är det WDSD (World Down Syndrome Day), vilket måste betyda att det igår var WDSD-afton. Som vanligt kan vi svenskar inte hålla oss utan firade aftonen rejält. Det glada budskapet var att alla är olika och det är bra. Bra budskap för firande – bra anledning till att fira.

Men idag är det dags för allvar. Igår talade jag med en 7 åring. Jag berättade att det tyvärr händer att människor med Downs syndrom inte får vara med bara för att de har Downs syndrom. 7 åring tittade först bekymrat och sken sen upp; men IDAG får de vara med!

Och där har vi lite problemet – det duger inte att man får vara med en dag om året – man måste få vara med hela tiden.

Olika är bra och alla olika får alltid vara med!

Det borde vara budskapet – det kanske är det vi ska sprida till nästa år?

Det här är det första i en rad inlägg om vad vi kan och måste göra för att få ett samhälle där människor med Downs syndrom får lika möjligheter och värderas lika högt som andra. Vad tycker du behöver ändras?