Vi har 12 ord att träna på att uttala framöver så jag bestämde att kombinera det med att träna stavning. Vi har ett gammalt klassiskt barnalfapet som fick så modell. Jag letade upp en korsordsgenerator på nätet (det blev http://www.toolsforeducators.com/crossword/, men jag vet inte om den är bäst) och skrev in orden. Jag fick generera ett par gånger innan jag blev nöjd med formen. Sen var det bara att skriva ut facit i dubbla exemplar.

Det ena klippte jag ut runt om och limmade sedan på en bild av Titanic som jag också skrivit ut från nätet. Valet av Titanic är för att det är högst motiverande för min grabb.

Det andra limmade jag upp på hårdare papper och klippte ut i enskilda bokstäver.

In med spelplanen i en platsficka – klart!

Regler:

Lägg brickorna med baksidan upp. Varje spelare tar 7 brickor. Sedan turas man om att lägga. Man måste lägga i ordning i orden. När man lägger ut ska man antingen påbörja ett nytt ord eller fortsätta på ett påbörjat. Varje gång man avslutar ett ord får man poäng. Efter man lagt upp tar man upp nya brickor.