Nu är det bokrea och jag var på plats i bokhandeln redan igår. Det fanns en hel del kul, flera trevliga ABC-böcker och andra barnböcker. Nu har vi rätt många böcker så jag fick bärga mig – det blev faktiskt bara 3 böcker:

En titta-känna-bok om former. Perfekt för lillasyster. Hon gillade den verkligen.
Stora nyfiken-boken som är en bok med bilder och ord i temat Nicke Nyfiken. Det finns sidor om kroppsdelar, årstidsord, känslor, siffror osv. Den blir utmärkt för sonen och mellantjejen.
Och så en Ponnybok till storasyster, hon var med så hon fick välja själv.

Böcker är utmärkt träning. Vi använder dem för att läsa högt ur, att låta de barn som kan läsa högt själva och att samspela runt. Vi undviker att använda böcker för utfrågningar av typen “kan du peka på…?” “Vad heter det?” osv. Här kommer två filmer som visar hur man kan samspela kring böcker:

Här är en gammal film på sonen där vi samspelar kring en bok, utan att läsa orden.

<!– WriteFlash('’); //–>

Här läser Ciarra högt för sin mamma samtidigt som de samspelar kring boken. Notera hur mamma inte ställer frågor, istället kommenterar hon för att får samtalet vidare. Typiskt för Kommunicerande Samspel 😉