Ja, jag vet att jag tjatar om ishockey, men det verkar som att det är så många som tänker precis som i titeln på detta inlägg. Det gäller att de som finns runt om förstå varför så att de inte ska hindra, utan uppmuntra ishockey.

För alla som bor utom räckhåll från Sala är steget större eftersom det inte finns någon färdig verksamhet. Det finns dock mammor och pappor därute som faktiskt redan är insyltade i hockeyvärlden – med de andra barnen! Ni han göra en jätteinsats genom att ordna tillfällen även för syskonet med funktionsnedsättning.

Nu över till själva nyttan med ishockey. Under de år som vi har tränat har jag noterat följande:

* Balans – självklart tränar våra spelare balansen, det gäller oavsett om de använder skridskor eller kälkar.

* Motion och ökad rörlighet – de flesta av våra spelare är fysiskt aktiva och tränar även andra idrotter, några tränar bara ishockey. Alla möjligheter till fysisk aktivitet är viktiga, särskilt när utbudet av aktiviteter är litet.

* Språkligt – träningen blir en övning i att följa instruktioner, vissa har kommit längre än andra. Det kommer också till nya begrepp och sammanhang för språklig interaktion. Spelarna får tillgång till pratkartor och TAKK, men också hockeyn egna tecken och symboler.

* Tålamod och hänsyn – våra spelare är på olika nivåer och vissa behöver mer tid än andra. Som ledare stöttar vi hela tiden i att visa hänsyn för varandra. För vissa är det en övning att ta motgångar och se framgångar och att glädjas åt varandra.

* Kamratskap och delaktighet – självklart blir det här en viktig del. Vissa spelare tycks inte “intresserade” men upplever i själva verket stor delaktighet. Det är spelarnas upplevelse som är det viktiga.

* koordination – titta på pucken, vart ska den? Håll i klubban. Vänd dig om och skut. Oj vad mycket det kan vara att tänka på

* Utmaningar – det är genom utmaningar som våra spelare utvecklas. De får stöd i att våga och känner hur de lyckas.

Nyttan med hockey är stor – testa får du se!