Funktion: Den här appen är full med små filmer som visar hur man tecknar olika ord på svensk teckenspråk. När man öppnar kan man välja mellan olika kategorier för att träna. Träna gör man genom att man får se en kvinna teckna och sen ska man välja rätt ord av tre alternativ. Orden visas med bild och text. I grundutförandet finns bara bilder av filmerna, men man kan byta ut dessa mot egna bilder. Man kan ställa in ifall man ska få höra ordet eller inte.

Man kan också skapa egna samlingar där man väljer ut just aktuella ord. Idag testade jag just den funktionen. Vi hade läst en bok och jag hade skrivit ner alla ord han inte tecknade när han lästa. Utifrån dem satte jag ihop en ehen samling som fick samma namn som boken. Givetvis fanns inte alla ord jag ville ha, men det blev ändå en samling på 30 ord. Som bilder valde jag att fotografera ur boken och ord som saknas på bild lät jag vara som de var.

Gillar: Jag verkligen gillar att man kan göra egna samlingar. På det sättet kan man stärka olika teman som är aktuella hemma eller i skolan. Och personifiera med aktuella bilder.

Ogillar/utvecklingsförslag: Det saknas ju alltid tecken man behöver i en app som denna, det är ofrånkomligt, däremot så skulle jag önska att jag kunde skapa en kopia och byta text på en film för att visa att flera ord tecknas lika (hoppa = skutta). Dessutom skulle en funktion att sätta ihop filmer göra det möjligt att skapa sammansatta ord. Då skulle man kunna skapa ännu mer riktade ordsamlingar.
Jag skulle också önska att det i grundutförandet fanns bilder till filmerna – pictogram skulle funka utmärkt för oss – så att man inte måste lägga dit personliga bilder om man inte hinner. Den här appen har legat oanvänd några veckor just pga av tidsbrist.

Plattform Finns bara för iOS vad jag kan se.