Jag lägger detta i kategorin appar trots att det inte är appar utan länkar. Men en samling av bra nätsidor behöver jag också.

Elevspel.se
Enkla spel kategoriserade på ämnen. Passar hela grundskoletiden (och rätt mycket längre för vår son). Lärare/föräldrar kan skapa konton så att eleverna kan samla poäng. Går att spela utan konto. Uppdateras fortfarande. Negativt att det inte går att få uppgifterna upplästa.

Webbmagistern.se
Magister Birger har över hundra test i olika ämnen som man kan göra, passar från åk 2 och uppåt. Jag tror sidan fortfarande uppdateras. Negativt att man inte kan få uppgifterna upplästa.

Matteboken.se
Instruktioner, instruktionsvideo (av typen lärare framför tavla) och uppgifter. Passar från åk 3 och uppåt. Negativt att man inte kan få uppgifter och skrivna instruktioner upplästa.

NOMP
Mängder med tester i matematik från åk 1 och upp mot högstadiet. Kräver inloggning (gratis). Möjlighet att som vuxen övervaka inlärningen genom betaltjänst (<300kr/år). Negativt att det inte finns instruktioner eller hjälp och att det inte går att få uppläst.

Kunskapsstjärnan
En gammal webbsida med spel av väldigt enkel layout, men i alla fal spelbetonade. Spelen är av test-typ. Ämnen är matematik (enkel upp till åk 2-3), Geografi (kartor och flaggor, passar främst från åk 4), Natur (passar läskunnig elev i lågstadiet). Under matematik finns också klockan. Uppdateras troligen inte längre. Går inte att få något uppläst.

Multix
Enkelt och trevligt multiplikationsspel. Man måste inte kunna några tabeller alls i början. Inget är uppläst.

Unga Fakta
En helt fantastisk sida för NO och SO (och en liten del om ekonomi och pengar) och så sagor till svenskan. Tester finns och möjlighet till att få allt uppläst. Innehåller både onlinespel och utskrivbara spel och pyssel

Olles skollänkar
En fantastiskt bra länksamling som tipsar om många av ovanstående. Uppdelade i kategorier i skolämnena.

ABC-banken
En sida med spel och filmer för bokstavsinlärning.

ABC-bok
Jättebra samling av filmer kring bokstäverna och hur man skriver dem.

Barnbibblan
En väldigt rolig och lekbetonad sida för tidig läsinlärning. Det som är extra bra att man får lära sig stödtecken, pictogram och bliss också! Allt uppläst!

Bildteman
Interaktiv ordbok med bilder, skrivna och upplästa ord på svenska, engelska och flera andra språk.

Kunskapshubben
En spännande sida med massor av filmer i olika skolämnen och väldigt varierande svårighetsgrad. T.ex. finns här multiplikationssånger!

Arla minior
Lite filmer, spel, fakta och kluringar på ko-, mjölk- och bondgårdstema. Trevlig layout.

Mattepussel
matcha uppgifter i alla räknesätt med svar. 4 olika nivåer. Testkaraktär, går inte att få uppläst.