Funktion. Det här är ett mattespel där du skapar en användare och sedan spelar och samlar poäng. Efter ett visst antal poäng uppdateras din ikon. I vår familj är vi just nu Riddare, Troll och Alkemist. Man väljer område i matematiken och spelar genom att svara på en fråga. Det finns 4 svarsalternativ och frågor och svar är alltid grafiskt återgivna. Det är sällan det krävs läskunskap. Det är 10 frågor i varje spel (“kapitel”) och man får lov att göra 2 fel innan man kastas ut och får lov att börja om. Svarar man fel på en fråga får man en ny chans att svara på frågan. Appen är på svenska även om bilden ovan är på engelska.

Gillar. Upplägget och innehållet är pedagogiskt och motsvarar bra kunskapskraven inom den svenska grundskolans lägre åldrar. Man får inte försöka i all evighet vilket motverkar gissningar. Det finns en tydlig motivation för att fortsätta.

Ogillar/utvecklingsförslag. Inom vissa avsnitt kommer abstrakta uppgifter före mer konkreta. T.ex. inom addition. Där föreslår jag att man “spelar” kapitel ett åt barnet (om barnet inte har nödvändig kunskap) för att låsa upp kapitel 2. Kapitel 2 är nämligen MYCKET enklare! Jag saknar också möjligheten att få frågor upplästa.

Plattform. Vi använder Androidversionen, men den finns för Ios också.