Det finns ett väldigt fint material som introducerar subtraktion (och uppställningar) som man helt gratis kan ladda ner hos “Confession of a homeschooler” . Jag har skrivit ut och laminerat hela morgonen. Lilla syster testar och kommenterar “Matteboken skulle vara jättelätt om det var så här” (hon går i 1:an och det ÄR den här typen av uppgifter i matteboken).

När jag ville att sonen skulle testa ville jag få in talblocken i Numicon också. Det gick fint. Vi gjorde så att han börjar med att ta rätt talblock och sen fylla det med pluggar. Sen tar han bort pluggar och lägger i soptunnan. Därefter är det tid att dra ner det icke fyllda talblocket till svarsrutan och se vilket talblock som passar och slutligen lägga ett svarskort. Man skulle säkert kunna göra på andra sätt, men så här blev det.

Under tiden jag lagade mat räknade han FJORTON tal!!!