1. Träna orden som ligger i fokus just nu. Ord med F. Först konsonantväxligar, den uppdelat i delar, sen hela; “f-g-l-f-g-l-f-g-l” “få-gel, få-gel, få-gel” “Fågel”

2. Spela kategorispelet Fågel-fisk. Vi har var sin kategori. Kort med olika slags fiskar och fåglar ligger med baksidan upp på bordet. En spelare drar ett kort och säger t.ex. “Sill är inte en fågel” och lägger tillbaka kortet eller “duva är en fågel” och behåller kortet.

3. Spelplans spel. Orden vi har delas in i tre delar och läggs med baksidan upp i tre högar. Denna gång hade vi inga tärningar utan använde talblock från numicon i känna-påsen. Ett talblock las vid varje hög. Förste spelaren tar ett talblock ur påsen (vi hade bara 1,2,3, men flera av varje). Han tar sen ett kort ur högen med ett likadant talblock och säger det fler ggr. Sen går han på spelplanen och läser ordet han landar på. Till sist försöker vi tillsammans göra en mening av orden.

4. Med alla korten gör vi meningar. En del blir tokiga.