Funktion. Upplägget i Appen är att du ska hjälpa Lola att göra iordning till kalaset. Inför varje sak du ska fixa måste du leka lite med bokstäver innan du får blåsa upp balonger, fixa party-hattar, göra tårta eller lägga upp glass. Bokstavsleken består av flera delar; leta upp rätt bokstav, spåra bokstaven, memory och fylla i saknade bokstäver i ord. När man klarat av spelet kommer Lolas gäster och du kan leka lite genom att trycka på dem. Svårighetsgraden ökas långsamt på den sista.

Gillar. Det finns en ramhistoria som lockar till spel och man får repetera samma övning om och om igen. Grafiken är trevlig.

Ogillar/utvecklingsförslag. Största missen är att Lola frågar “Försök att fånga alla bokstäver som låter som EM?” när hon vill att vi ska välja bokstaven M. När vi kommit upp i nivå står frågan som förut, men nu säger hon plötsligt “Kan du hitta alla ord som låter som EM?” Det är katastrofdåligt! När man ska fylla i saknade bokstäver i ord är det samma sak, även nu får vi höra bokstävernas namn. När man fyllt i hela ordet bokstaveras det således: EM A TE. Nä, ljudade bokstäver måste det vara – skärpning!

Plattform.
Vi har den till Android, men den finns till Ios också.