Memoryspel är bra träning på många sätt, de behöver egentligen ingen närmare presentation. Man kan göra egna, ladda ner eller köpa färdiga. Det finns helt enkelt mängder. De kan användas för att träna förmågan att se likheter och skillnader, men också för att träna saker som glosor, ordbilder och kategorier.

När sonen var yngre ville jag utveckla det hela lite. För att inte bara se att bilderna var lika utan uppmärkasamma detaljer i bilder. Jag gjorde ett spel där en bild matchades ihop med en förstoring av en detalj i samma bild.

Nu har jag snubblat över ett sådant färdigt spel:

Här är det justa bilder från hela världen (bra att prata om det också om man har äldre barn) där det just är förstoringar man ska få ihop. Bilderna är också numrerade så behöver man träna att säga flersiffriga tal så passar spelet till det också.