Appar i all ära – många dataprogram har betydligt bättre både pedagogiskt och spelmässigt. TimezAttac är ett sånt exempel:

Funktion: Spelet går ut på att ta sig förbi olika slags hinder genom att öva på grundläggande tabeller. Just nu finns multiplikation och divition, men en betaversion på addition och subtractrion har precis kommit. I gratisversionen finns en miljö – katakomberna – och det räker med den för att spela hela spelet (alla tabeller), men betalar man får man fler miljöer (vi har 4 miljöer) och repetionskontroller på vägen.

Gillar: repetition, repetition och åter repetition. Programmet visar också med “bollar” hur räknesättet fungerar, multiplikation beskrivs t.ex. som upprepad addition. så det är inte bara att man måste memorera. Man kan ha flera spelare registrerade. Det är mycket lite tal vilket gör att det inte spelar någon roll att programet är på engelska. Men viktigaste fördelen är förståss att ungarna gillar det och därför vill öva.

Ogillar/förslag: tempot är för högt, är man som sonen lite långsam i tanken faller man ofta på det vilket gör att han har svårt att komma vidare. Hoppas fullversionen på addition och subtraktion kommer snart!