Det finns flera appar av den här typen som alla funkar i talträningen.

Funktion: Appen är barnsligt enkel. I grundläget så lyssnar Lenord till vad du säger (eller andra ljud) och sen spelas ljudet upp i lite högre hastighet (så det låter lite smurigt). Lenord härmar dig helt enkelt. Sedan finns lite andra kul saker som att han äter och dricker. Du kan poppa ballonger och blåsa på en vindsnurra så den snurrar. Han kan också spela in ett litet meddelande.

Vi använder appen så att vi har ord som ska tränas på att uttala och sonen säger dem till Lenord och får omedelbar återkoppling på hur han låter. Barn som har oralmotoriska svårigheter kan säker ha nytta av funktionen där man blåser på mikrofonen för att få snurran att snurra.

Gillar: Den är enkel. Ibland är det bra att Lenord bara lyssnar till första pausen vilket gör att man inte kan pausa mellan stavelser, utan måste säga ordet ordentligt flytande.

Ogillar/förslag: Ibland är det irriterande att Lenord inte lyssnar tillräckligt länge när det blir tyst så att man inte får vara tveka i ordet (men ett alternativ är att använda “spela in-funktionen” istället). Annars finns det inget dåligt – men det hade varit skoj att kunna byta figur i samma app.

Plattform: Appar av den här typen som helt enkelt upprepar vad man säger finns till både iOS och Android.