Funktion: Love to Count – Pirate Trio är ett lärspel i grundläggande antalsuppfattning. När man öppnar appen kan man skapa olika användare och resultatet på spelen lagras och kan visas i form av statistik på avklarade övningar och övningar som klarades på första försöket. Det går att radera sin statistik om man vill. När man sätter igång spelet får man direkt upp en övning och en uppmaning (på engelska) vad man ska göra i ljud och skrift. De flesta är så intuitiva att även min 4 åring förstod vad som skulle göras utan att förstå engelska. Övningarna är: räkna antalet prickar/former och trycka på rätt alternativ, tala om vilken siffra som saknas i en serie, lägga in rätt antal prickar, lägga till fler pärlor till halsbandet så att det blir tio (välj mellan tre olika korta trådar med flera pärlor på), dela kakor mellan flera pirater, sätta vikter på en våg så den väger lika, ordningstal, ordna siffror i ordning, sätta siffror på en klocka, domino (alltså hitta lika), lösa en lätt plus- eller minusuppgift. Svarar man fel får man försöka igen. Då och då får man en bokstav och efter ett antal bokstäver har man fått ett lösenord till skattkammaren och får välja en skatt.

Gillar: Att man kan vara flera användare är toppen och statistiken gör att jag som förälder kan se om barnet förstår och utvecklas. Grafiken är snygg och övningarna mycket väl gjorda.

Ogillar/förslag: Egentligen bara två önskemål, det ena är att spelar fick välja ordning på de övningar som ska göras för att få lösenord och att appen borde finnas på svenska. Sen vill jag förståss ha en variant för android!

Plattform: Vad jag kan se bara iOS (ipad/ipod/iphone)