Tänkte jag skulle visa er lite av vad vi jobbar med just nu. Hinner sällan med att dokumentera. En av övningarna vi pysslar med heter “Satspusselteknik” och kommer ut Utbyggd grammatik. Men jag tyckte det var så tråkigt så vi har piffat upp den lite för att passa oss. Först kör vi lite “gömlek” där vi turas om att lägga kort, döljer och den andra försöker lägga lika. Sista gör jag och det är just den konstruktion vi ska jobba med. Då får sonen vända på sina korten och där står ord! Han läser meningen (och säger) och ritar sen en bild till. Ibland berättar han spontant mer om bilden han ritar, ibland får jag fråga honom. De två meningarna (den han la och den han sen sa) skriver jag ut med teckenstöd till och limmar fast på teckningen. Tanken är att alla blad ska bilda hans egen bok. Här är några av sidorna och våra satskort: