När sonen föddes fick vi tips om en internetgrupp för föräldrar med barn med Downs Syndrom. Vi pluggade in modemet i patienttelefonen och gick med i gruppen direkt.

Detta var verkligen guld värt. Gruppen finns fortfarande kvar och är det bästa stället för information och debatter kring och om Downs syndrom. Här finns föräldrar till barn i ALLA åldrar så man får lite insikt i hur framtiden skulle kunna se ut.

Bilden är tagen innan digitalkameran kom in i familjen därför har jag fått scannat den från familjens fotoalbum (bliden är alltså klippt). Visst ser det ut som en hotellsäng, men det är faktiskt sängarna i familjerummen på Neonatalavdelningen där vi bodde. Jag sitter vid datorn och sonen, 1-2 veckor gammal ligger och sover bredvid.

http://health.groups.yahoo.com/group/DS-sverige/

Tillägg 2017: Gruppen är inte längre aktiv. Istället finns det flera grupper på Facebook under namnet Underbara Barn med Downs syndrom och Underbara downsbarn.