Dagens blogginlägg blir ett tips på en föreläsningsdag den 14/3 i Värmland som, enligt programmet, fokuserar på möjligheter och inte på problem. På programmet finns tre föreläsare (lite förkortat):

Nytänkaren och entreprenören Pär Johansson är grundare av och ledare för Glada Hudik- teatern, teatergruppen med ut-vecklingsstörda och normalstörda skådespelare som idag uppträder för fullsatta hus på stora showscener.

Iréne Johansson har sedan 1980-talets början har Iréne arbetat med handledning till föräldrar och personal i språkträning kring enskilda barn. Detta har varit en viktig förutsättning för framväxten av den modell till språkträning som vuxit fram inom Karlstadmodellens ramar.

Linda (jag) är förälder till ett barn med Downs Syndrom och kommer att fokusera och diskutera skillnaderna i synsättet på inkludering i skolan i USA jämfört med Sverige. Hur något som är mer eller mindre självklart i USA kan vara så svårt i Sverige.

Bor du i närheten eller har vägarna förbi ska du definitivt passa på. Själv har jag lyssnat på Pär och han är en fantastisk berättare.