En annan mamma sa till mig:
Detta med att träna har vi inte gjort alls på lovet. Vi har bara varit lediga!

Ingen träning… Du har alltså inte tittat eller sagt ett enda ord till pojken på hela lovet. Du har inte besvarat hans kommunikation. Du har aldrig lekt med honom och inte låtit honom hjälpa till med nått. Du har aldrig gjort små hejjarrop när han hoppat ner från en pall eller lagt tillbaka dockorna i vagnen. Du har alltså inte läst en enda saga eller lyssnat på musik tillsammans med honom och framförallt inte kastat en enda snöboll tillsammans.

Nej du mamman, jag tror dig inte. Jag är tvärt om helt säker på att du har gjort det. Många gånger om och säkerligen varje dag! Allt det där är träning och den är mycket viktigt. Utan den formen av träning är alla andra insatser verkningslösa.

Jag tror att det är viktigt att vi föräldrar verkligen ser vad vi faktiskt gör.