Träning, egentligen menar jag att stimulera utvecklingen. För det är just att stimulera sonens egen utveckling som är syftet.

Idag känns det inte som vi har gjort så mycket. Men trots det blev det en hel del när man summerar dagen.

Datorspel
Skrev tre-bokstavsord till bilder och listade ut prepositioner i ett program jag skapat i programsnickaren. Skrivningen går riktigt bra nu.
Syfte: begreppsträning, bryta ner ord i bokstavsljud.

Bokstund
Lyssnade på saga Petter och hans fyra getter. Pratade m bilderna.
Syfte: språklig medvetenhet (rim), språkträning i dialog.

Bakning
Bakade äppelpaj tillsammans. Var riktigt med i svängarna, tror han vet vad en matsked är nu. Visade honom tydligt “hälften”.
Syfte: matematik (mäta), språk- och ordträning i dialog.

Spel
Spelade hela 4 spel tillsammans!

Fonologi-spelet idé ur Irene Johanssons bok Enkel grammatik. Det går bara bättre och bättre. Jag skulle vilja gå vidare, men vet inte hur jag ska göra det kul. Nu turas vi om att be om kort. Syfte: tal- och lästräning
Hur många djurungar? Ett köpemattespel från Lidl som består av fler inpassningspussel. Vi tog bara 3 brickor idag. Han tog flera antal utan att räkna och viste flera som hörde ihop! Syfte: att lära sig dela upp de tio första talen, finmotorik, öva visuell perseption.
+-1 memory. Egenhändigt tillverkat med “operationer” (4+1, 6-1) på baksidan. Länge sedan vi spelade det sist. Det gick inte så bra med att se lösningarna, men arbetsminne hade han bra idag. Syfte: känna igen +1 och -1, arbetsminnesträning
Lotto modifierat efter idé ur Irene Johanssons bok Enkel grammatik. Spelade med lillasyster. Gick väl ok, men han är inte säker på alla begreppen. Syfte: begreppsträning (få-många, stor-liten).